Pon08312015

Last update01:24:20

„Hidroelektrane na Neretvi“ Jablanica: Svečani ispraćaj za trinaest radnika

  • PDF

Sindikat zaposlenika „Hidroelektrane na Neretvi“ Jablanica je na prigodnoj svečanosti ispratio trinaest svojih uposlenika u zasluženu penziju, a oni su Alija Džino, Ekrem Fejzagić, Šaban Bišić, Mirza Hadrović, Remzo Begović, Ćazim Hamšić, Munim Kuko, Šućrija Hadžiomerović, Ilijaz Sarajlić, Mersad Omerović, Bećir Džafić, Osman Šišić i Nail Hindić. Penzionisanim radnicima uručeni su prigodni pokloni koji će ih sjećati na dane provedene u ovom preduzeću. Ova tradicionalna svečanost je bila prilika da se nagrade i dugogodišnji jubilarni radnici. Pored radnih kolega, iskrene čestitke povodom penzionisanja, penzionerima su uputili direktor Hidroelektrane Jablanica Nijaz Begić i predsjetnik Sindikalne organizacije Hidroelektrane Jablanica Zajko Sihirlić.

Alija Džino se 1971. godine zaposlio u HE n/N Jablanica i kazao da je bilo poteškoća tokom rada, ali da je bilo zadovoljstvo raditi svoj posao.

- Za 40 godina staža nemam ni dana bolovanja niti svoj zdravstveni karton. Mislim da ću sada svoje slobodne dane popuniti nečim drugim, jer se osjećam još dosta mlad – rekao je Džino.